بر اساس این سرمقاله، وزارت خزانه داری آمریکا در گزارشی مفصل به بررسی رژیم تحریم های واشنگتن در سال 2021 می پردازد.
وزارت خزانه داری همچنین معتقد است که تهدیدات ناشی از اتکای بیش از حد کاخ سفید به ابزارهای تحریمی قابل توجه و نگران کننده است. بر اساس این گزارش، تحریم های آمریکا در 20 سال گذشته بیش از 10 برابر افزایش یافته است.
در متن این گزارش آمده است:
از 11 سپتامبر، تحریم های اقتصادی و مالی به ابزاری برای مقابله با طیف گسترده ای از تهدیدات علیه امنیت ملی، سیاست خارجی و اقتصاد ایالات متحده تبدیل شده است. ابزار تحریم مبتنی بر قدرت و اعتماد بسیار زیاد سیستم مالی و پولی آمریکا است و اساساً به سیاستمداران آمریکایی این امکان را میدهد که هزینههای مادی را برای رفتارهایی که امنیت ملی آمریکا را تضعیف میکند و نشاندهنده موقعیت آن کشور است، به دشمنان تحمیل کنند. امر سیاسی روشن است، توقف یا قطع شود.
وزارت دارایی با سایر قوه مجریه در زمینه تحریم ها به ویژه وزارت امور خارجه و شورای امنیت ملی همکاری نزدیک دارد، زیرا آنها مسئولیت اصلی تدوین سیاست خارجی و اهداف استراتژیک تحریم ها را بر عهده دارند. وزارت امور خارجه همچنین در مورد برخی از مقامات تحریم شده به وزارت دارایی مشاوره می دهد.
در 20 سال گذشته، وزارت خزانه داری با هماهنگی نزدیک با وزارت امور خارجه، تحریم هایی را برای مقابله با انواع چالش های امنیت ملی ایالات متحده اعمال کرده است که برخی از آنها عبارتند از:
• جلوگیری از استفاده ایران از سیستم مالی بین المللی و بازارهای تجاری برای کسب درآمد از فروش نفت و سایر فعالیت هایی که به برنامه هسته ای، موشک های بالستیک و سیاست منطقه ای ایران کمک می کند. تحریم ها ایران را در سال 2015 بر سر برنامه هسته ای خود روی میز مذاکره قرار داد.
• وزارت خزانه داری همچنین میلیاردها دلار دارایی کارتل ها در کالی را مسدود کرد. این کارتل زمانی بزرگترین سازمان قاچاق مواد مخدر در جهان بود و بسیاری از اعضای آن در سال 2014 دستگیر و زندانی شدند.
• حفاظت از ده ها میلیارد دلار از دارایی های لیبی و جلوگیری از استفاده مقامات دولتی قذافی از منابع مالی پس از شروع ناآرامی های داخلی و سقوط آن در سال 2011.
• شناسایی بیش از 1600 سازمان و فرد تروریستی پس از 11 سپتامبر و اعمال تحریم های گسترده علیه گروه ها. یکی از اهداف تحریم، اختلال در جریان مالی حزب الله بود و از سال 2019 به بعد، این گروه با مشکلاتی مواجه شد.
موقعیت ناپایدار دلار
هنگامی که تحریم ها به طور موثر مورد استفاده قرار می گیرند، این پتانسیل را دارند که اقداماتی را که امنیت ملی ایالات متحده را تضعیف می کند، مختل یا متوقف کنند. با این حال، ایالات متحده اکنون با چالشهای جدید و نوظهوری برای اثربخشی تحریمها بهعنوان ابزاری برای امنیت ملی مواجه است: خرابکاری سایبری، رقبای اقتصادی استراتژیک و زیرساختهای عملیاتی و فنی تحت فشار تقاضاهای پیچیدهتر مالی و رقابتی فعالان بازار. و دیگر.
برای اطمینان از ادامه تحریم ها برای حمایت از اهداف امنیت ملی ایالات متحده، دولت ایالات متحده نیاز به مدرن سازی ساختار عملیاتی اصلی این تحریم ها دارد.
این تغییرات همچنین برای همگام شدن با تکامل معماری مالی جهانی، که تأثیر عمیقی بر اثربخشی تحریمهای مالی ایالات متحده دارد، مورد نیاز است. دشمنان آمریکا و حتی برخی از متحدان آن اکنون استفاده از دلار آمریکا و قرار گرفتن گسترده تر سیستم مالی آمریکا در معرض تجارت خارجی را کاهش داده اند. دلایل زیادی برای این تغییر فراتر از تحریم های مالی ایالات متحده وجود دارد، بنابراین واشنگتن باید از خطری که این روندها اثربخشی تحریم های کاخ سفید را تضعیف می کند آگاه باشد.
علاوه بر این، نوآوریهای فناوری مانند ارزهای دیجیتال، پلتفرمهای پرداخت جایگزین و روشهای جدید برای پنهان کردن تراکنشهای فرامرزی، پتانسیل کاهش اثربخشی تحریمهای آمریکا را دارند.
این فناوریها به شرکتکنندگان شرور توانایی نگهداری و انتقال وجوه خارج از سیستم مالی سنتی مبتنی بر دلار را میدهند. آنها همچنین قدرت بیشتری به دشمنان آمریکا می دهند که به دنبال سیستم های مالی و پرداخت های جدید برای کاهش نقش جهانی دلار هستند.
وزارت دارایی هشدار میدهد که بدون کنترل، داراییهای دیجیتال و سیستمهای پرداخت میتوانند به اثربخشی تحریمها آسیب جدی وارد کنند.
استفان منوچین، وزیر دارایی سابق، گفت: «بهطور جدی فکر میکنم که ما مسئولیت استفاده از تحریمها را در مورد مسائل مهم امنیت ملی داریم، اما باید به تأثیر بلندمدت آن بر پول جهانی (دلار) نیز فکر کنیم.
در جریان …