به گزارش تحریریه، مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت اقتصاد و دارایی در پاسخ به مطلب 7/9/1301 در روزنامه هم میهن با عنوان تورم 61 درصدی مواد غذایی توضیح داد: یکی از قابل اعتمادترین روش بررسی تورم نقطه به نقطه است، شاخصی پیش بینی است که تغییرات شاخص تورم را نسبت به مدت مشابه سال قبل مقایسه می کند و در عین حال یک استاندارد جهانی است که محاسبه می شود و توسط بسیاری از کشورها اعلام شده است.
بر اساس اعلام بانک مرکزی، نرخ تورم نقطه ای آبان ماه 1401 با 0.5 واحد درصد کاهش نسبت به ماه قبل و نرخ تورم نقطه ای خوراکی، آشامیدنی و دخانیات با 3.0 واحد کاهش به 67.7 درصد رسیده است.
همچنین بر اساس گزارش مرکز آمار، از شاخص بهای مصرف کننده دهک های هزینه ای در آبان ماه 1401، تورم نقطه ای اقلام خوراکی از 70.7 درصد به 67.7 درصد کاهش یافت که این نرخ برای دهک اول 72.6 درصد و برای دهک دهم 66 درصد بوده است. دهک. تورم نقطهبهنقطه از آن جهت حائز اهمیت است که چشمانداز تورم و مسیر آتی تورم سالانه را نشان میدهد و واکنش سریعتری به تغییرات سطح عمومی قیمتها دارد، به عبارت دیگر، تغییرات در نرخ تورم نقطهبهنقطه. تاثیر آنها بر تورم سالانه در یک فرآیند تدریجی را نشان می دهد.
در اردیبهشت ماه که سیاست اصلاح ارز ترجیحی مطرح شد، تورم نقطه به نقطه 3.7 درصد افزایش یافت و معادل 39.3 درصد بود. تورم نقطهبهنقطه در ماه ژوئن افزایش چشمگیری داشت و به 52.2 درصد رسید.
این افزایش به دلیل اجرای سیاست ارتقای یارانه ها بود و با توجه به اینکه افزایش قیمت ها ناشی از سیاست های پولی و رشد بیش از حد نقدینگی نبود، در ماه های بعد به سرعت مسیر خود را تغییر داد. در تیرماه، تورم نقطهای به 54 درصد رسید، اما در مرداد ماه تورم به 52.2 درصد رسید که 1.8 درصد کمتر از تیرماه است، در ادامه این روند، در شهریور به 49.7 درصد، مهر 48.6 درصد و در آبان 48.6 درصد کاهش یافت. به 48.1 درصد رسید.
پایان/