خشکسالی و بیابان زایی مرز ندارد و این مشکل سال در جهان حادتر می شود.
کلودیا ویداس افزود: خشکسالی و بیابان زایی تأثیر عمده ای بر جوامع و اقتصاد و به ویژه بر همکاری مردم محلی در زمینه های مختلف، مهاجرت و گرسنگی آب و غذا دارد.
وی گفت: در این شرایط، مدیریت ضعیف آب نیز بر زندگی 3.2 میلیارد نفر در سراسر جهان تأثیر خواهد گذاشت.
ویداس افزود: ایران نیز به دلیل نزدیکی به خط استوا از خشکسالی، بیابان زایی و گرد و غبار ضربه سختی خورده است، از این رو نهادهای مختلف از جمله سازمان منابع طبیعی و مدیریت آب سال هاست در این مناطق فعالیت و همکاری می کنند. ما.” خوب بود.
وی با تقدیر از اقدامات ایران در حوزه منابع طبیعی و محیط زیست گفت: با این حال در شرایط سختی که ایران با توجه به تحریم ها و حتی شیوع کرونا دارد، اقدامات زیادی برای مقابله با بیابان زایی و کاهش پیامدهای آن انجام شده است. و مدیریت منابع طبیعی است.
نماینده برنامه توسعه سازمان ملل متحد (UNDP) نقش کلیدی آموزش را در کاهش تأثیر اقلیم و عوامل انسانی بر محیط زیست و منابع طبیعی خواند و گفت: آموزش به کودکان و جوانان می تواند در زمینه مسائل زیست محیطی بسیار آموزنده باشد.
وی همچنین بر لزوم سرمایهگذاری و هماهنگی برای مقابله با خشکسالی و بیابانزایی تاکید کرد و گفت: رهبران دولت نباید برنامههای زیستمحیطی را پرهزینه ببینند، بلکه به عنوان یک سرمایهگذاری نگاه کنند.
ویداس ادامه داد: بخش کشاورزی باید توجه کند که چگونه می تواند مصرف آب را در این حوزه بهینه کند و در عین حال اقتصاد و معیشت مردم را بهبود بخشد.
وی بر اهمیت دیپلماسی در مقابله با ریزگردها تاکید کرد و گفت: ایران در منطقه ای قرار دارد که همسایگانش مشکلات مختلفی دارند و ظرفیت آموزشی که در آن کشور وجود دارد می تواند به افزایش آگاهی زیست محیطی کمک کند.
سخنگوی برنامه توسعه سازمان ملل متحد نیز گفت: این دفتر آماده کمک به ایران برای مقابله با گرد و غبار و خشکسالی است.
پایان /