به گزارش تحریریه شبکه خبری الجزیره، وی در گزارشی به قلم «محمدعلی لطیفی» از افزایش قیمت مواد غذایی و کمبود غذا و دارو در تونس نوشت در شرایطی که اتحادیه عمومی تهدید به تعطیلی تونس به دلیل عدم پایبندی دولت توسط دولت این کشور به تعهدات خود عمل نخواهد کرد، نگرانی در مورد کمبود دارو و مسائل امنیت غذایی در تونس افزایش یافته است.
صف های طولانی خودروها به دلیل کمبود سوخت همچنان در پمپ بنزین ها دیده می شود. همچنین، شهروندان تونسی برای تهیه مقداری شکر یا یک جعبه آب میوه با صاحبان مغازه ها تنش و درگیری دارند. علاوه بر افزایش هزینه سوخت و حمل و نقل، تونس همچنان در تامین نیازهای اولیه خود با بحران مواجه است.
این وضعیت در حالی پیش میآید که دولت اعلام کرده است که یارانهها را حذف میکند که فشار بر مردم تونس را افزایش میدهد. این نشان می دهد که کشور در آستانه بحران اقتصادی و انفجار اجتماعی است.
شبکه خبری الجزیره افزود: ناظران بر این باورند که پایان سال جاری میلادی برای مردم تونس که از کمبود کالاهای اساسی و گرانی کالاها به ویژه روغن، شکر، برنج، آرد و لبنیات رنج می برند، ناخوشایند خواهد بود. مصرف کنندگان و خرده فروشان از قیمت های سرسام آور خسته شده اند. پس از روی کار آمدن «قیس سعید» در تونس، فهرست کالاهایی که در بازارها با کمبود مواجه هستند افزایش یافته است. آب معدنی، نوشیدنی های گازدار، شیرینی های صنعتی و مرغ و کالاهای یارانه ای در بازارها با کمبود مواجه هستند. سوخت 20 درصد گران شده است.
به گزارش روزنامه ایندیپندنت، تخم مرغ 43.4 درصد، سبزیجات تازه 32.4 درصد، گوشت گاو 24.3 درصد، روغن 20.4 درصد و گوشت گاو 17.4 درصد از اکتبر به بعد (در سه ماه گذشته) در تونس افزایش قیمت داشته است. گران. قیمت لباس و کفش نیز 9.5 درصد و مواد شوینده 9.9 درصد افزایش یافت.
آرام بلحاج کارشناس مسائل اقتصادی می گوید اولین عامل ایجاد بحران دولت تونس است. دولت در بحران کمبود نان نقش داشت. زیرا دولت به وعده های خود عمل نکرد و نانوایی ها را اعتصاب کرد. چنین دولتی در بحران کمبود دارو نیز نقش اساسی داشت.
پایان/