به گزارش سرمقاله، مطالعه آژانس بینالمللی انرژی (IEA) که چند روز پیش منتشر شد، نشان میدهد که بحران جهانی انرژی ناشی از افزایش قیمت گاز طبیعی، مصرف زغالسنگ را در سال جاری به میزان قابل توجهی افزایش داده است. بالاترین سطح در سال های اخیر. ده سال.
بر این اساس، انتظار می رود مصرف جهانی زغال سنگ در سال 2022 به میزان 1.2 درصد رشد کند و برای اولین بار در تاریخ از 8 میلیارد تن در یک سال گذشته و رکورد قبلی در سال 2013 را بشکند.
انتظار می رود زغال سنگ مورد استفاده در تولید برق، بزرگترین بخش مصرف، امسال 2 درصد رشد داشته باشد.
در عین حال، آژانس بینالمللی انرژی برآورد کرد که مصرف صنعتی زغالسنگ در سال 2022 بیش از 1 درصد کاهش خواهد یافت. دلیل اصلی این امر کاهش تولید آهن و فولاد به دلیل رکود اقتصادی در جهان است.
در این گزارش همچنین آمده است که به دلیل بحران جهانی انرژی و کاهش عرضه گاز از روسیه به اتحادیه اروپا، قیمت زغال سنگ در ماه مارس و سپس در ژوئن به سطوح بی سابقه ای افزایش یافت.
قبل از بحران جنگ در اوکراین، کشورها متعهد شده بودند که از امسال تولید و مصرف زغال سنگ را به میزان قابل توجهی کاهش دهند تا تولید کربن را کاهش دهند و با تغییرات آب و هوایی مقابله کنند. دولت های غربی به ویژه آلمان و انگلیس، اما برخلاف تمام وعده های زیست محیطی که قبلا داده بودند و آن را اهرم فشار بر کشورهای جنوبی قرار داده بودند، اعلام کردند که معادن زغال سنگ و حتی نیروگاه های زغال سنگ با هدف حفظ چراغ ها. را روشن کرده و دوباره فعال کنید.
آژانس بینالمللی انرژی در گزارشی اعلام کرد که مصرف سوخت فسیلی در اروپا برای دومین سال متوالی افزایش خواهد یافت زیرا بسیاری از کشورها نیروگاههای زغالسنگ را با وجود برنامههایی برای روی آوردن به انرژی سبزتر در میان ترس از کمبود گاز بازگشایی میکنند.
این آژانس همچنین پیش بینی می کند که اقتصادهای نوظهور و در حال توسعه در آسیا – از جمله بزرگترین مصرف کنندگان زغال سنگ در جهان هند و چین – مصرف خود را در سال آینده افزایش دهند. این بدان معناست که زغال سنگ همچنان بزرگترین منبع انتشار دی اکسید کربن در جهان خواهد بود.
این گزارش همچنین نشان داد که اگر انتقال انرژی به انرژی های تجدیدپذیر تسریع نشود، مصرف زغال سنگ احتمالا تا سال 2025 در سطح فعلی باقی خواهد ماند.
پایان/