به گزارش تحریریه، در این خصوص و در خصوص وضعیت نابسامان بانک ها با علی صالح آبادی رئیس کل بانک مرکزی گفت وگوی کوتاهی داشتیم که متن آن را در ادامه می خوانید:
اخیرا بانک مرکزی اقدامات خوبی را آغاز کرده است، مانند کنترل ترازنامه بانک ها و کنترل ترازنامه بانک های بد بیش از گذشته و این بسیار خوب است و قطعا آثار مثبتی خواهد داشت، اما این سیاست برای برخی بانک ها است. که در شرایط بدی قرار دارند مانند بانک آینده، بانک سرمایه و بانک ایران زمین کار نمی کنند. آخرین صورت های مالی حسابرسی نشده بانک آینده نشان می دهد که زیان انباشته بانک آینده به 103 هزار میلیارد تومان رسیده است. برای این بانک چه کاری می خواهید انجام دهید؟ نمی خواهید به این حساب بانکی بروید؟
صالح آبادی: بحث در مورد قانون پیشنهادی بانک مرکزی ادامه دارد و اگر این طرح در مجلس تصویب شود و به قانون تبدیل شود، بانک مرکزی را قادر به تصویب می کند.
اما برای کنترل ترازنامه بانک ها را طبقه بندی کردیم و دامنه رشد ترازنامه بانک ها حدود 1.5 تا 2.5 درصد رشد است که بر اساس شاخص های سلامت بانک ها، شاخص های شتر برای هر بانک محاسبه شد.
بانک های دارای شرایط خاص از این قاعده مستثنی هستند و محدودیت های خاص خود را دارند. مثلا در یک بانک می توان تسهیلات کلان را مشخص کرد. بنابراین رشد ترازنامه سایر بانک ها همین است و حدود رشد ترازنامه برای بانک هایی که وضعیت مطلوبی ندارند متفاوت است.
آیا بانک مرکزی همچنان میخواهد برای این بانکهای ناسالم برنامه تسلیحاتی اتخاذ کند؟
صالح آبادی: ببینید برخی بانک ها دارایی خوبی دارند اما نقدینگی لازم را ندارند که برنامه تنظیم نقدینگی خودشان را به بانک مرکزی بدهند. در مورد بانکهایی که ناراضی هستند، اقداماتی وجود دارد که باید توسط مدیریت بانک انجام شود، اقداماتی که باید توسط سهامداران انجام شود، اقداماتی که باید توسط بانک مرکزی و قوه قضاییه انجام شود. .
برای برخی از بانکهای متخلف، برنامهای تدوین کردیم و مشخص کردیم که مدیریت بانک، سهامداران، بانک مرکزی و قوه قضاییه باید چه کار کنند تا وضعیت عدم انطباق حل شود.
آیا تاثیر آن را در ترازنامه بانکی در سال جاری خواهیم دید؟
صالح آبادی: اجرای برنامه اصلاح ساختار بانک زمان بر است و آثار آن به تدریج مشخص می شود.
منبع: فارس
پایان/