طبق سرمقاله، مجلس در ۱۴ اسفند ۱۳۹۲ به دولت اجازه داد ۹۶ هزار دستگاه خودرو و ماشین آلات شامل ۷۰ هزار دستگاه خودرو شامل ۵۰ هزار خودرو و ۲۰ هزار خودروی دوگانه سوز، هیبریدی و برقی وارد کند.
این در حالی است که قانون بودجه در اواخر اسفند از سوی مجلس به دولت و در فروردین ماه از سوی رئیس جمهور به قوه مجریه ابلاغ شد. بررسی قانون نشان داد در تبصره 7 اثری از واردات 70 هزار خودرو وجود ندارد اما سایر اقلام وارداتی باقی مانده است.
این اطلاعیه با واکنش مجلس مواجه شد و رشیدی کوچی از لغو واردات خودرو در بودجه 1401 با وجود مصوبه مجلس و مصوبه هیات امنا ابراز تعجب کرد.
ایسنا موضوع را از سازمان برنامه و بودجه پیگیری کرد و مدیر روابط عمومی گفت این تغییر ربطی به سازمان برنامه و بودجه ندارد و قبل از ابلاغ قانون در مجلس اتفاق افتاده و باید پیگیری شود.
ایرادات هیئت امنا به لایحه بودجه که در آن به لغو واردات خودرو اشاره نشده بود، سپس بررسی شد و به گفته این نماینده مجلس، مصوبه مجلس به تصویب هیات نظارت رسید.
در متن ایرادات هیأت امنا در تبصره 7 آمده است که در بند الحاقی 1 نحوه انتخاب واردکنندگان در صورت تقاضای بیشتر برای واردات با توجه به محدودیت های این موضوع و شرایط واردات به عنوان مبدأ داخلی یا خارجی نیز وجود دارد. همانطور که ترتیب عبارت … جدول (5) دارای ابهام است که پس از رفع ابهام در مورد آن توضیح داده می شود.
اما بررسی ها نشان می دهد که روند واردات خودرو و 70 هزار خودرو مصوب مجلس از نظر مجمع تشخیص مصلحت ایراداتی داشت که در نهایت رفع شد و اجرایی نشد. این در حالی است که در جریان بحث واردات خودرو و طرح های ارائه شده از سوی نمایندگان مجلس از قبل ایراداتی به آن وارد شده بود و در برخی موارد مورد پذیرش مجمع قرار نگرفت.
واردات خودرو از سال 1397 به دلایلی انجام می شود که مهمترین آنها از محدودیت های ارزی و کنترل گردش منابع ارزی در شرایط خاص کشور به شمار می رفت.
این در حالی است که تاکنون هیچ یک از دستگاه های ذیربط در دولت و مجلس توضیح رسمی و شفافی برای لغو بند واردات 70 هزار خودرو و مشکلات آن ارائه نکرده اند. این قطعنامه در هنگام بررسی پیش نویس بودجه توسط کمیته مشترک رد شد، اما مجددا تصویب شد و در اختیار عموم قرار گرفت.
منبع: ایسنا
پایان /